onsdag 10. november 2010

My hometown

Dette er bilder fra hjembygda mi Nordskot, men jeg tenker at til bruk i småskolen er det mye du kan gjøre som "ligner". Jeg tenker at elevene i til eksempel 1.klasse kan tegne sin fantasi favorittplass som vi scanner inn på pc, de kan finne bilder av natur de liker på nettet, steder og vær. De kan skrive, evt legge inn lydspor som beskriver bildene og tegningene i filmen, på denne måten får de sin egne film om sin egne favorittplass.

tirsdag 9. november 2010

Egne bilder med dikt, hvordan arbeide med sammensatte tekster...?


Kommunikasjonshistorie i skolen

Jeg mener det er svært viktig at de "digitale elevene" i skolen i dag får vite at vi mennesker ikke alltid har brukt pc og penn når vi skriver. Det er viktig at de får vite om den enorme utviklingen som har skjedd, fra helleristninger til pc. Hvordan kan vi hjelpe dem å få denne kunnskapen? Hvordan kan vi sammen med elevene reflektere over hvordan utviklingen i fremtiden vil være? Er det viktig? Jeg mener det!

Photo Story, kommunikasjonens historie

søndag 10. oktober 2010

LESE OG SKRIVEOPPLÆRING MED BRUK AV IKT - Etter å ha vært litt kritisk til pc i den første skrivelæringen vil jeg nå slå til med å være mer positiv, det handler vel om hva man som lærer gjør det til, og at en ikke blir ensporet, den ene eller andre veien. På Wikibøker - http://no.wikibooks.org/wiki/IKT_i_utdanning/Lese_og_skriveoppl%C3%A6ring_med_bruk_av_IKT - kan en lese om IKT i lese og skriveopplæring, der tar de for seg både hvorfor og hvordan bruke tekstbehandling i lese og skriveopplæringen. De kommer også med eksempler på hvordan en kan innfri ett av de fem grunnleggende ferdighetene som Kunnskapsløftet krever, å bruke digitale verktøy. Med andre ord en side verdt å lese:-)

LÆRER VI MER MED BLYANT? Anne Mangen ved lesesenteret har sammen med en nervefysiolog skrevet en artikkel der hun stiller seg spørsmålet; Lærer vi mer med blyant? De har blant annet gjort et eksperiment hvor det viser seg at voksne som skulle lære seg fremmede bokstaver kom best ut om de brukte blyant i innlæringen, i motsetning til dem som benyttet seg av tastatur. Selv mener jeg at litt av alt er viktig, men at det er viktig å ikke glemme det fysiske ved det å styre blyanten mot nye former og figurer som vårt alfabet er for barna, hele kroppen jobber da mot et og samme mål; å lære å skrive forståelige, ryddige og korrekte bokstaver. Les gjerne - http://lesesenteret.uis.no/forside/nyheter/article27668-6767.html - og kom med kommentarer, beklager, men klipp og lim er hva jeg kan tilby!