lørdag 9. oktober 2010

Theresa med den umulige bloggen har tenkt litt på å lure inn både IKT og norsk i andre fag, da tenker jeg at den mest åpenbare måten å bruke IKT på er å la pc være tilgjengelig i klasserommet, slik at om man for eksempel lurer på hvor mange egg ørna legger, så er det bare å søke det opp. Her må naturligvis barna både gjøre seg kjent med ulike søkemetoder på nett, formulere og skrive inn det de ønsker å søke på, for så å lese ved hjelp av avkoding og leseforståelse for å finne svaret. For å la dette bli en naturlig måte å søke viten på er det viktig at også lærerne støtter seg til bruk av IKT når de sammen med barna forsker etter svar.

4 kommentarer:

  1. Havørn eller kongeørn?

    Kongeørna legger normalt to egg i mars. Disse ruger den på i minst 40 dager, og ungene bor i reiret i 70 til 80 dager.

    Et havørnpar legger normalt 1-2 egg.

    Innlegget ditt fikk meg til å søke, lese og lære om ørner.

    SvarSlett
  2. Et enkelt og nyttig tips, Theresa. Du viser til hvor enkelt man kan bruke internett i undervisninga. Her spesielt med tanke på de yngste barna som ofte kan spørre om alt mellom himmel og jord. Om man får et spørsmål fra barna som man ikke kan svare på, kan man logge seg på og vise barna hvor nyttig internett er. Dette også med tanke på at man da gir for eksempel de yngste barna en innsikt i hvilket arbeidsverktøy internett egentlig er.

    SvarSlett
  3. Bra, Thomas, at du kunne bruke mitt innlegg til noe så konkret:-) Både havørna og kongeørna er spennende fugler, fint du nå vet mer om dem, det skjer da også at de kan legge tre, men denne tredje ungen overlever sjelden, selv om de klarer ruge dem ut. (Opplysning fra naturreservatet Engelvær i Steigen, utenfor Nordskot - my hometown)

    SvarSlett
  4. Ja, Marianne, det er hva jeg tenker, se så lett det er, bruk det!!!

    SvarSlett